voor Mobile Mapping

MOBILE MAPPING

Ontdek hier al onze mobile mapping solutions.

Trimble MX2

De Trimble MX2 combineert hoge resolutie laser scanning en precieze positionering om puntenwolken te verzamelen voor een uiteenlopende vereisten. De MX2 wordt geleverd met de beproefde Trimble Trident software. Klik hier voor meer informatie.

 

Trimble MX2

 

Trimble UX5 Aerial Imaging Solution

De Trimble UX5 Aerial Imaging Solution zet een nieuwe standaard voor snel en veilige dataverzameling uit luchtfoto en biedt een compleet systeem met krachtige technologieën zoals omgekeerde stuwkracht en automatisch fail-safe procedures, en dat in een robuust design met een radicaal gestroomlijnde workflow.

Meer weten? Kijk hier op onze site.

Trimble UX5

Trimble MX7

De Trimble MX7 is een mobiel systeem dat snel en kosteneffectief infrastructuren in beeld brengt met zes camera's.
Met deze camera's, van 5 MP, worden 360° panoramische foto's gemaakt.

Klik hier voor meer informatie of klik op de foto.

MX7


Applanix

Mobile Mapping is een bewezen methode in het verzamelen en karakteriseren van vitale informatie voor het beheer van infrastructuur.

Applanix is de absolute leider in de ontwikkeling en productie van geïntegreerde inertiële/GPS technologie. De Positionering- en OriëntatieSystemen (POS™) van het bedrijf worden wereldwijd gebruikt in een brede waaier van applicaties zoals luchtfotografie en –mapping, remote sensing, wegbaan profilering, GIS data acquisitie en bathymetrie.

Bij Couderé vindt u Applanix specialisten die u kunnen helpen bij de keuze van het juiste systeem voor uw toepassingen. U vindt er ook alle support en service om uw mobile mapper ten volle te doen renderen.

Wanneer kan u Mobile Mapping functioneel en productief inzetten?

Mobile Mapping is een bewezen, snelle, kostefficiënte en productievemethode om kwaliteitsvolle GIS data van civiele infrastructuur te verzamelen in het bijzonder als het gaat om een massale hoeveelheid gegevens, en bij moeilijke GPS omstandigheden, bvb in dichtbebouwde gebieden.

OP HET LAND bewijst Mobile Mapping uitstekende diensten bij:

 1. Infrastructuurbeheer over een grote regio:
  • bij het creëren van uitgebreide modellen in gebieden waar GPS-gebruik beperkt of onmogelijk is;
  • of om heel snel volledige databestanden op te zetten van de plaats en de toestand van signalisatie-infrastructuur;
  • schattingen van eigendommen;
  • evaluatie van weginrichtingselementen om aan bepaalde overheidsreglementen te voldoen, bvb. video-data voor toestandsanalyse van voetpaden;
 2. Bruggenbeheer: het verzamelen van hoge resolutiescans van bestaande bruggen en infrastructuur ter documentatie en als basis voor analyses.
 3. Op de bouwwerf: Volumemetingen, analyses en planning bij het uitzetten van bouwsites.
 4. Bij het organiseren van de openbare veiligheid: hulp- en nooddiensten moeten kunnen beschikken over accurate ruimtelijke data om gepast te kunnen reageren op ongevallen en rampen.
 5. Nutsvoorzieningen en openbare werken (telecom, elektriciteit, bekabeling): inventarisatie van alle
  elektriciteitskabels, - cabines en –palen.

OP HET WATER gaat het dan eerder om het op video vastleggen van de haveninfrastructuur, het scannen van oevers, dijken en dammen om zetting en integriteit te controleren, het inventariseren van boeien en signalisatieborden in havens en op waterlopen en uiteraard alle bathymetrische metingen met single beam, multibeam, sidescan sonar.

IN DE LUCHT zorgen de APPLANIX-platformen voor directe georeferentie van alle luchtfotografie en LIDAR data op een robuuste en vloeiende wijze.

PRODUCTEN VOOR MOBIEL MAPPEN OP ZEE

Applanix systemen integreren hoogprecieze GNSS met geavanceerde inertiële technologie om ononderbroken te blijven meten, rekening houdend met de voorwaartse, zijwaartse en deinende bewegingen van voertuigen.

Het LANDMark systeem van Applanix is het eerste commerciële startklare Mobile Mapping systeem dat de productiviteit verhoogt van data-aanmaakbedrijven en eind-gebruikers bij het verzamelen van kwaliteitsvolle infrastructuurdata. Een standaard LANDMark systeem bestaat uit:

 • Een laser scanner (LIDAR)
 • Een of meerdere digitale camera’s (in verschillende resoluties in functie van uw toepassing)
 • een compact, geïntegreerd en startklaar positie- en oriëntatiesysteem dat inertiële technologie inzet om een stabiele, betrouwbare en herhaalbare positionering te genereren voor land-gebaseerde mobiele applicaties (POS MV).
 • acquisitiesoftware
 • verwerkingssoftware
 • industriële computers voor de camerasynchronisatie en het real-time registreren van de positioneringsdata.

Gedetailleerde productinformatie vindt u op onze website en www.applanix.com.

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief !

Heet van de Naald

17-10-2017
Nieuwe Website in ontwikkeling

18-12-2016
2016 leap second


Agenda

Er werden nog geen agendapunten geplaatst

Onze nieuwsbrieven

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg NEW Website Under Construction
> Naar de nieuwsbrief

website-under-construction-sign-white-background-d-mesh-vector-illustration-49640768.jpg Technology & More July 2014
> Naar de nieuwsbrief

Kreeg u graag onze nieuwsbrieven? Schrijf u hier in.